Niko Jouhkimainen

Matti Sakarin juuri julkaistu single on rakkauslaulu, joka kertoo hetkistä kun kaikki tuntuu kaatuvan päälle. Onneksi vieressä on toinen henkilö, joka lohduttaa ja auttaa pahimman yli.

One Quart Magazinelle juuri kiertuettansa käynnistävä lauluntekijä kokosi listan itselleen merkityksellisistä biiseistä ja artisteista.

Doing the Right Thing – Daughter

Äärimmäisen vaikuttava bändi, puhuttelevaa ja kaunista musaa. Soundimaailmat huikean hienoja. Tässä biisissä on vielä erityisen poikkeuksellinen video.

Sä veit mun levyt kirpparille – PÄÄ KII

Bändi tekee ilahduttavan erilaista musaa ja Teemu Bergmanilta syntyy loputtomasti tarttuvia ralleja. Kyseinen biisi on vielä poikkeuksellisen ilahduttava laulu.

Totutusta poiketen – Samuli Putro

Erinomaisen levyn vangitsevin ja lyriikoiltaan pysäyttävin biisi. Olen huomannut, että kiinnostun sanoituksista syvemmin vasta sitten, kun biisi muuten vie mukanaan.

Kolme päivää – Tirehtöörit

Tirehtöörit on paras bändi autoilumusaksi. Niin siistiä kamaa! Hienoa, että toiset osaa tehdä puhtaasti hyvän ja kevyen mielen musiikkia.

Daydreaming – Radiohead

Radioheadilla on valtavasti huikeeta materiaalia. Tämä on viimeisin biisi, joka totaalisesti mykisti minut. Mieletön bändi, jonka näkeminen livenä olisi unelma.

Saattaja – Liekki

Rakastuin Liekkiin vasta vanhemmalla iällä. Sikäli harmillista, etten ymmärtänyt bändiä silloin, kun vielä kiersivät. Toivottavasti saan syntini anteeksi ja he palaisivat vielä joskus takaisin.

St. Ides Heaven – Elliot Smith

Ensimmäinen laulaja-lauluntekijä, joka kolahti nuorena kunnolla. Hirmuisen kauniita lauluja, jotka pysäytti silloin ja innosti kokeilemaan laulujen tekemistä itsekin.

Kesäloma kellarissa – Jarkko Martikainen

Martikaisella on varsin vahva oma tyyli kertoa tarinoita. Laulu, jossa kerrotaan hauska tarina ja sivutaan samalla syvällisempiä teemoja. Kokonaisuudessaan erinomainen albumi, jossa Samae Koskisen tuotanto on varsin paikallaan.

Kurjuuden kuningas -Tuomari Nurmio

Tämä on vaan ylivertaisen siisti biisi. Ei tästä oikein voi sanoa muuta.

Pako – Reijo Karvonen

Tämä on lapsuuden tärkeimpiä lauluja. Meillä kuunneltiin paljon musiikkia ja monet lapsuuden laulut on tosi tärkeitä. Tämä ”Kuka lohduttaisi Nyytiä?” -levyn kappale on kuitenkin tärkein.

Kultainen leikkaus – Matti Johannes Koivu

Toinen merkittävä innoittaja laulujen tekemiseen oli Matti Johannes Koivu. Tämä laulu on äärimmäisen hieno ja sanoitus todella koskettava.

Luovu laulaen – Viitasen Piia

Viitasen Piian levyt ovat tosi hyviä kokonaisuuksia ja yksittäisen kappaleen valinta on vaikeaa. Tämä laulu koskettaa erityisesti, se on tosi hieno. Viitasen Piian laulut on helppo nähdä maisemina.

Raparperitaivas – Leevi and the leavings

Kun lähdimme perheen kanssa autolla Eurooppaan minun ollessa 6-vuotias, auton CD-levysoitin rikkoutui jo ensimmäisenä päivänä. Saimme näin ollen jokainen korvalappustereoihimme yhden kasetin. Minä sain Leevi and the leavingsin kasetin. Se kuukausi kuulokkeet korvissa yhden kasetin kanssa muodosti loputtoman ja kyseenalaistamattoman rakkauden bändin musiikkia kohtaan. Göstan sanoituksissa on paljon timantteja, mutta tykkään ennen kaikkea tämän melodioista.

One Hundred Days – Mark Lanegan

Älyttömän hieno laulu. Biisi stemmoineen on jotenkin karu ja kaunis.

Accident Waiting to Happen – Billy Bragg

Kierrellessäni Kanadassa kuulin yhdessä isäntäperheessä Billy Braggia. Tästä laulusta tuli heti merkityksellinen. Se kuulosti vaan niin hyvältä! Taas kerran musiikki puhutteli, ei lainkaan sanat. Vasta myöhemmin Suomessa mietin, että mistäköhän tässä lauletaan.

Mä käännyn hiljaa pois – J. Karjalainen

Karjalaisella on taito laulaa keveän kuuloisia lauluja, joissa on syvästi sisältöä. Jättää kuulijalle paljon tilaa. Tähän lauluun törmäsin vasta vähän aikaa sitten ja se kolahti kovaa.

Welcome to the Jungle – Guns n’ Roses

Ilman Guns n’ Rosesia en olisi varmaan koskaan aloittanut kitaran soittoa. Slash oli kovin kitarasankari ja suuri idolini. Rakastan Slashin sooloja ja Gunnareitten alkuaikojen tuotantoa.

Transcendental Suicide -The Soundtrack Of Our Lives

TSOOL oli jossain vaiheessa lempibändini. Olen nähnyt monta kertaa keikalla ja yksi tosi nostalginen muisto on niiden Liverpoolin keikalta. Tämä kappale muistuttaa vahvasti siitä ajasta.

The Age of Pamparius – Turbonegro

Turbonegron Apocalypse Dudes on järkyttävän kova levy. Monta kertaa näin livenä ja se oli juhlaa se. Hauska bändi, mielettömän hyvä levy ja tämä biisi kuvastaa hyvin sitä kokonaisuutta.

Maija’s Song – Astrid Swan

From the Bed and Beyond on yksi liikuttavimmista levyistä, joita tiedän. Tätä ei voi kuunnella liikuttumatta. Kaunista, hiljaista ja haurasta, pakottaa pysähtymään.

Don’t Panic – Coldplay

Joskus aikoinaan oli sellainen ilmapiiri, ettei ollut kauhean cool kuunnella Coldplayta. Muistan, kun kuulin tämän biisin ja ymmärsin, että tämähän on ihan helvetin hyvää musaa, että miksi ihmeessä tästä ei saisi pitää. Jälkeenpäin naurattaa, mitä kaikkia sääntöjä ihmisillä on siitä, mitä ei saa kuunnella ja mitä pitää kuunnella. Hyvä biisi on hyvä biisi, oli genre mikä hyvänsä.

Echoes – Pink Floyd

Sain joululahjaksi joskus Pink Floydin Live at Pompaiin DVD:n. Siinä oli tämä biisi. Se on vaan niin hieno pätkä tunnelmaltaan. Kuin outo matka. Hienoa myös, miten tiivistämätöntä ja kiireetöntä musaa tämä on.

Kotisivut

Facebook

Instagram

 

Let's talk about this

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend