päivän biisit

Loppuvuodesta 2017 tajusin olleeni tarpeeksi kauan pois uuden musiikin parista. Levykauppamme Stupido Shopin konkurssin ja Radio Helsingistä lähtöni jälkeen olin huomannut tarvitsevani vähän etäisyyttä tuoreeseen musiikkiin, olinhan 20 vuoden ajan ammatikseni kaivanut päivittäin uutta musiikkia. Alkuvuodesta 2018 tajusin, että uuden musiikin kaivaminen  ja varsinkin siitä hehkuttaminen on iso osa minua, helmikuussa päätin perustaa Päivän Biisit -sivun ja alkaa taas fiilistellä uutta musiikkia. Päivän Biisit olisi minulle enemmän terapeuttinen harrastus, ilman mitään kaupallisia tavoitteita ja pelkällä fiiliksellä toteutettuna – konsepti oli yksinkertainen: löytää yksi uusi biisi vuoden jokaisena päivänä. Terapeuttista ja kivaa, bonuksena joku muukin voi löytää uutta musiikkia ja joku artisti voi löytää uusia faneja.

Niinpä sitten vuoden jokaisena päivänä helmikuusta lähtien olen herännyt kaivamaan yhden uuden Päivän Biisin, fiilistellyt siitä muutaman rivin nettisivuille, lisännyt sen soittolistoille ja jakanut maailmalle. Ilokseni huomasin, että Päivän Biisit löysi myös muita ystäviä, sivuilla on vierailtu jo kepoisasti yli 50 000 kertaa ja yhden Päivän Biisit -kassinkin olen tainnut myydä.

Nyt on aika niputtaa vuosi 2018 One Quartille vuoden parhaiden Päivän Biisien muodossa. Alkuun mietin tekeväni top 50, mutta se osoittautui mahdottomaksi, Top 130 oli pienin johon pystyin, eli olkaa hyvä.

Pieni analyysi vuoden parhaista Päivän Biiseistä:

Soittolista ensimmäiset noin kaksikymmentä biisi ovat, ainakin melkein parhausjärjestyksessä, Amen Dunes on kärjessä, koska hän taisi julkaista vuoden parhaan levyn, myöskin Bon Iverin ja Aaron Dessnerin Big Red Machine teki minuun suuren vaikutuksen, suomalaisten parhaimmistoa olivat aivan mielettömät Color Dolor  ja ehkäpä vuoden hienoimman debyyttialbumin julkaissut Lac Belot. Ruotsalaiset naiset dominoivat vuoden parhaiden biisien listaa: Neneh Cherry, Seinabo Sey ja Robyn vakuuttivat. Top 20:ssä myös loistivat myös mm. Christine and the Queens, Rolling Blackouts Coastal Fever, MorMor ja Cat Power.

20 ensimmäisen biisin jälkeen loput 110 kappaletta ovat fiilisjärjestyksessä, Suomea edustavat mm. Pää Kii, Kynnet, Litku Klemetti, J.Karjalainen, Aavikko, Asa, Pesso, Ursus Factory, Paperi T, Ruusut, New Silver Girl, Manna, Lapsihymy ja Vasas Flora och Fauna.

Huomioitavaa on myös se, että Englannissa taidettiin julkaista parempaa hiphopia tänä vuonna kuin rapakon takana, vaikka listalta löytyy Anderson .PaakinLizzon ja Childish Cambinon kaltaisia Ameriikan ihmeitä, niin Octavian ja slowthai taisivat lopulta viedä pelin brexit-maahan.

Nauttikaa hyvästä uudesta musiikista, Päivän Biisit fiilistelee jatkossakin!

Let's talk about this

Article was written by

  • quart-aleksi_pahkala

    Aleksi Pahkala on toimittaja, urbaani aktivisti, music lover, muusikko ja tuhiseva säätäjä.

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend