Luukas Ojan albumi biisi biisiltä

Yksi odotetuimmista kotimaisista debyyttijulkaisuista on Luukas Ojan "Väritetty todellisuus". Bändi kertoi biisien taustoista One Quart Magazinelle.

Yksi odotetuimmista kotimaisista debyyttijulkaisuista on Luukas Ojan "Väritetty todellisuus". Bändi kertoi biisien taustoista One Quart Magazinelle.

Lukas Oja track by track

Katariina Salmi

Luukas Ojan Väritetty todellisuus on yksi odotetuimmista debyyttialbumeista vuonna 2020. Sen julkaisu on nostanut bändin korkealle tämän vuoden “uusi tulokas” -äänestyksissä. Bändi avaa läpimurtolevyään One Quart Magazinen lukijoille biisi kerrallaan.

Väritetty todellisuus
Meidät on synnytetty todellisuuteen, jossa on ok maalata asioita, kun perustelee sen fiksusti. Rehellisyys voi tosi usein loukata ja silloin onkin hyväksyttävää valehdella varjellakseen muita. Miten pitkälle sitä reittiä voi jatkaa?

Makeaa elämää
Upeat kuvat maisemista, vartalosta, aterioista ja vermeistä luo helposti fiiliksen siitä, että ton tyypin elämä se on makoisaa! JA MÄ HALUUN KANS! Makeaa elämää dippaa kiiltokuvamaailmaa ripulipaskassa, joka voi hyvinkin olla sen elämän todellinen filtteri.

 

Luukasoja
Luukasoja uskoo narsistin hyvyyteen aina uudestaan ja uudestaan, vaikka on jo ymmärtänyt kuinka vituillaan homma on. Siinä tarinassa pelottaa paljon, eikä kertoja halua pahaa rakkalleen, jonka vuoksi antaa sen satuttaa kerta toisensa jälkeen.

Sims
Verkostoidu, että pärjäät. Verkostoidu, niin saat töitä. Verkostoidu, verkostoidu, VERKOSTOIDU!!! Mutta kun ei ihmiset ole robotteja tai muovinpalasia. Sims on hyvä peli, mutta onneks se on tietokoneen sisällä. Pelataan koneilla, korteilla, laudoilla ja kännyköillä, mutta kamoon – ei toisillamme. Tavataan ihmisiä, siks että ne ihmiset saa tunnetta aikaan, eikä siks että voitas kiivetä niitä pitkin johonkin.

 


Ostan ostan

Lyhyesti laulu ylikulutuksesta ja yltäkylläisyydessä elämisestä. Kääntöpuoli shoppailu highlifesta.

Ei on ei
Koskemattomuus ja rajojen kunnioittaminen on jokaisen oikeus ja jokaisen vastuulla. Toivon, että tän levyn 10- vuotissyntymäpäivänä jokainen sana tästä biisistä olisi kaikille itsestäänselvää, koska vielä ei ole niin.

Vielä tänään
Kaikki on päällisin puolin mainiosti ja tavallaan myös henkisesti. Paitsi ettei tunnu miltään. Lähteminen pyörii mielessä, mutta pelottaa valtavasti. Unet ja haavemaailma näyttää joltain muulta kuin pimeä ja väritön arki, josta poistuminen tuntuisi luovuttamiselta.

Parasiitti
Toisiin kohdistuvalla mokailulla voi olla pitkäaikaisia seurauksia sen toisen ihmisen elämässä. Se, minkä itse unohti kuukaudessa voi syödä toista vielä vuosienkin päästä kuin parasiitti. Tässä laulussa kivut yltää kolmanteenkin osapuoleen, jonka täydellisen tuntuinen olemus ei tahdo riittää, kun matto on repäisty vauhdilla kertaalleen jo jalkojen alta. 

Naimisiin
Tarina siitä, kun sulla ei ole enää mitään yhteistä sen ihmisen kanssa, joka tuntui joskus maailman rakkaimmalta. Kuinka hyväksyä toinen ihminen ja itsensä aivan uudenlaisina tyyppeinä, joilla on täysin eri suunnat elämässä?

Mitäpä luulet
Maailmassa, jossa on helppo leikkiä mitä vaan, voi olla aika vaikeaa olla ihan vaan se mitä on – sellaisenaan kun yleensä on hauraimmillaan. Tässä biisissä annetaan vain se mikä on totta, riisutaan korut ja katkaistaan siima jallittajalta.

Instagram

Facebook

Let's talk about this

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend