Merta

Vaihtoehtometallibändi Merta on Juhis Kauppisen sooloprojektina alkanut yhtye, joka hitsautui kasaan vanhoista bändikavereista ja pitkän linjan muusikoista syksyn 2018 aikana. Bändin uusi single Ei enää julkaistiin perjantaina 1. marraskuuta. Biisissä fiittaa räppäri Tuomas Kauhanen.

Mertan soittolista

Kalle Niskanen

Dream Theater – Metropolis pt. 1 Koska joka soittolistalla pitää olla progea ja en luota bändikavereihini näin tärkeässä asiassa. Eeppinen mestariteos nostattaa ihokarvat pystyyn. Ja se bassosoolo ❤

In Flames – Quiet place Tuli vastikään keikkareissulla kuunneltua porukalla nostalgian vuoksi vanhaa Flamesia, jytää vaan vuodesta toiseen. Tämä ralli saa edelleen sukat pyörimään jaloissa.

Henri Nordman

Halsey – Colors  Tää on vaan yksinkertaisesti yksi maailman parhaista biiseistä. Kertsin sidechain on lumoava. Niin on myös koko biisi. 

Architects – These colours don’t run Tajusin heti aluksi, että kummassakin biisissä on väri nimessä. Tää oli ihan sattumaa. Tässä biisissä on niin järjettömästi raivoa, turpaanvetoa ja meininkiä, että meinas lähtee tukka päästä, kun ekan kerran kuulin tän. Tekee vieläkin mieli juosta päin seiniä ja heittää volttia (vaikka en edes osaa), ku tän kuulee.

Tommi Helkalahti

Diablo – The Preacher Tästä biisistä saa voimaa ja energiaa, jos päivä tuntuu loputtomalta ja tarvitsee pikaista piristystä.

Lynyrd Skynyrd – Simple Man Hyvän fiiliksen tuottaja! Muodostunut jo rutiiniksi kuunnella tämä aina kesäisissä mökkimaisemissa.

Ossi Mäkelä

Anderson.Paak – Chosen One (feat. Sonyae Elise) Löysin sattumalta kyseisen artistin ja rakastuin käheään ääneen ja raikkaisiin biitteihin heti. RnB:n ja funkin sekoitus on ollut aina lähellä sydäntä, ja kun laittaa silmät kiinni ja kuuntelee tätä biisiä voi kruisailla skootterilla Kalifornian rantateillä. Hyvää musiikkia Suomen kylmään talveen.

Rage Against The Machine – Township Rebellion Väkevä yhteiskunnallinen sanoma ja Morellon riffit tekee tästä yhden parhaista bändeistä. Yhtyeellä on ollut valtava vaikutus muhun kitaristina ja musiikintekijänä. Jos tarvitsen energiaa päivään, laitan tämän lätyn soimaan.

Juhis Kauppinen

BEHM – Hei Rakas Tämä on tosi tuore biisi! Kuulin tän vahingossa Spotifyn listauksen kautta. Huomaamatta lopetin työn teon ja jäin vaan kuuntelemaan laulajan ujoa, mutta super kaunista tulkintaa. Itkua rupesin vääntämään, biisin teksti itselle hyvin ajankohtainen. Kiitos BEHM, 2000- luvun kaunein kappale.

Stratovarius – Black Diamond Olisko ollut vuosi 1996, kun isoveljeni sai “kovimmat kitarasoolot” -kokoelmalevyn joululahjaksi. Rullasin salaa levyä läpi oman huoneeni nurkassa ja toivoin, ettei veli huomaa, että lainasin levyn ilman lupaa. Muistan, kun biisin kiippariliidi lähti soimaan, rupesin moshaamaan, vaikken silloin tiennyt, mitä kyseinen toiminta edes on! Stratovarius antoi ensikosketuksen metallimusiikkiin ja kiitän heitä siitä! Tämä biisi soi vieläkin viikoittain kotona sekä autossa!

mertavirallinen

Let's talk about this

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend