Päivän biisit: Best of lokakuu 2018

Syksy saapui, illat pimenivät ja musiikkitarjonta sen kuin parani. Aleksi Pahkala esittelee lokakuun 2018 parhaat Päivän biisit 20 biisin soittolistan muodossa.

Syksy saapui, illat pimenivät ja musiikkitarjonta sen kuin parani. Aleksi Pahkala esittelee lokakuun 2018 parhaat Päivän biisit 20 biisin soittolistan muodossa.

 

 

 

Aloitamme viime kuun parhaiden Päivän biisien esittelyn perinteisesti kotimaisilla helmillä. Vaikka lokakuussa julkaistiin aivan mieletön määrä erinomaista musiikkia, ei parhaiden biisien joukosta löydy kuin kaksi kotimaista artistia: J. Karjalainen ja New Silver Girl, tämä kertoo ehkä siitä, että muutamat lokakuussa pitkäsoittonsa julkaisseet kotimaiset hehkutukset olivat jo ennen albumiensa julkaisua läväyttäneet parhaat kappaleensa levyiltä nautittaviksemme ja tietenkin ulkomaisten artistien laadukkaasta tarjonnasta. Päivän biiseissä suomalaiset ja kansainväliset kappaleet ovat aina samalla viivalla.

J. Karjalainen julkaisi uudelta Sä kuljetat mua -levyltä kuultiin Päivän biisinä nimiraita ja samalla arvioin uutta levyä aika kriittisesti, New Silver Girlin debyytin kotoinen epävireisyys ja maailmanluokan tuotanto sen sijaan lämmittivät kovasti.

Jos suomalaiset artistit vähän alisuorittivat, niin ruotsalaiset ottivat tiukan otteen koko vuoden 2018 parhaiden levyjen listasijoituksista. Robyn julkaisi ensimmäisen levynsä kahdeksaan vuoteen ja se vakuutti kaikessa vähäeleisessä nerokkuudessaan paljon, Päivän biisinä kuultiin albumiraita Between The Lines, joka kuuluu ehdottomasti levyn parhaimmistoon. Huvittavana yksityiskohtana kerrottakoon, että Helsingin Sanomien kriitikko Oskari Onninen piti kyseistä kappaletta neljän tähden arviossaan levyn heikkona kohtana, makuasioita, ei ole ensimmäinen kerta kun tämä hieno kriitikko on pihalla. Robynin lisäksi Neneh Cherry julkaisi odotetun, yhdessä Four Tetin kanssa tehdyn albuminsa ja se on aivan mieletön sekin.

Pohjoismaisen kulttuurin lippua liehutti myös mainio norjalainen Boy Pablo, jonka hyvin phoenixmainen pop tuo hymyä syksyn synkkyyteen. Boy Pablo saapuu muuten tammikuussa keikalle Tavastialle.

Soittolistan ensimmäisenä kuullaan Beirutin mieletön italialaisesta perinnemusiikista ammentava tunnelmahelmi Gallipoli, toinen arvostettu indie-artisti Sharon Van Ettenpalasi myös todella tyylikkäästi Comeback Kid -singlellään. Ohittamatta ei voi myöskään jättää Damon Albarnin, Paul Simononin, Tony Allenin ja Simon Tongin superyhtye The Good, The Bad & The Queenin paluuta, saati shoegaze-legenda Swervedriverin uutta helmeä.

Urbaanin tunnelmoinnin nero Sampha hemmotteli uudella biisillä, myös HALEYn kaunis fiilistely ja Soccer Mommyn nerokkuus lämmittivät.

Hiphopin puolella noteeraamisen arvoisia biisejä olivat englantilaisen slowthain nerokkaan Rainbow-kappalle ja Andreson .Paakin yhdessä Kendric Lamarin kanssa tehty Tints.

Ränttäpuolella australialainen Amyl and the Sniffers oli ehdoton ykkönen ja Essexin räkänokka RATBOY ilmoitti olevansa nykyään Tim Armstrongin suojeluksessa.

20 kappaleen soittolistalla kuullaan lisäksi erinomaiset kappaleet lokakuussa julkaisseita Kurt Vileä, Kiran Leonardia, Roses Gaboria ja Methyl EtheliäNautinnollisia kuunteluhetkiä!

 

Päivän biisit

Päivän biisit Spotifyssä

Päivän biisit Facebookissa

Päivän biisit Twitterissä

Let's talk about this

Article was written by

  • quart-aleksi_pahkala

    Aleksi Pahkala on toimittaja, urbaani aktivisti, music lover, muusikko ja tuhiseva säätäjä.

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend