One Quart Magazine playlist: Luukas Oja

Energiaa, vimmaa ja aavistus punk-asennetta tiivistää rockyhtye Luukas Ojan. Tsekkaa bändin laatima soittolista!

Energiaa, vimmaa ja aavistus punk-asennetta tiivistää rockyhtye Luukas Ojan. Tsekkaa bändin laatima soittolista!

Luukas Oja tekee parhaillaan debyyttialbumiaan. Yhtye julkaisi ensimmäisen singlensä Muijista vuonna 2018. Kappale noteerattiin muun muassa YleX:n Nosteessa-osiossa sekä rocklehti Soundin Tarkkailuluokalla. Luukas Oja sai medioissa suitsutusta PMMP:n paikan täyttäjänä kotimaisella rock-kentällä. Lisäksi YleX:n Teppo Vapaus soitti yhtyeen musiikkia ohjelmassaan.

Muijista-biisin jälkeen Luukas Oja julkaisi tuplasinkun eli kappaleet Luukasoja ja Kupla.

Riehakkaana esiintyjänä tunnettu bändi juhli Ei on ei -sinkun julkaisua Tampereella Lost In Musicissa 3. lokakuuta.

“Viime aikoina keskustelu seksuaalisesta häirinnästä sekä koskemattomuuden rajojen rikkomisesta on noussut pinnalle ja ottanut tilaa  muun muassa metoo-kampanjan saattelemana. Koen kuitenkin, että niin kauan kuin häirintää joudutaan kohtaamaan, asiasta tulee jatkaa puhumista ja tehdä selväksi rajojen kunnioittamisen tärkeys. Tästä ajatuksesta sai alkunsa Ei on ei“, biisintekijä Jessica Kräkin kommentoi.

JESSICA:

MIKA – Talk about you

Olin alakoulussa, kun MIKA jyllähti hiteillään mun tietoisuuteen. Tällöin tosin joku niissä kappaleissa sai mut suorastaan ärsyyntymään ja kääntämään The Voicen pariksi minuutiksi toiseen kanavaan. Noin vuosi sitten muistin MIKAn olemassaolon ja päätin testata, mitä tuntemuksia se herättää näin 12 vuotta myöhemmin. Rakastuin täysin ja sillä tiellä ollaan.

Pariisin Kevät – Onks se rakkautta

Mulla on nähtävästi ollut alakoulussa joku ongelmallinen suhtautuminen kaikkeen musaan koska tähän tulee vähän sama stoori. Vuonna 2008 vähän ärsytti aina, kun sisko halusi kuunnella automatkoilla Meteoriitti-levyä, mutta siitä kehkeytyi aika äkkiä rakkaussuhde Pariisin Kevään musiikkiin. Uusi levy on upea kokonaisuus ja yksittäisen suosikin nostaminen oli liian hankalaa, minkä vuoksi päädyin tähän, jotta saisin syyn kehua mieletöntä musavideota, joka kyseisen kappaleen kylkeen on tehty!

Iita:

Juice Leskinen – Musta aurinko nousee

Haha, tässäkin on ihan huippu intro. Tän kappaleen teksti puhuttaa ja antaa puhuttavaa. Lauluista puhuminen ja tekstien perkaaminen saa yleensä myös oman palon kirjoittamiseen syttymään.

Olavi Uusivirta – En tiedä mitä menetän jos jään

Jos biisissä on hyvä intro, oon sen fani. Tää biisi ja koko Ikuiset Lapset -levyt teki musta Olavi Uusivirta -fanin, joka on tosi kova inspiraation lähde: mieletön biisintekijä ja älytön lavaesiintyjä. 

Iivari:

IDLES – Samaritans

Idles on yksi kovimmista pumpuista pitkään aikaan! Biisit käsittelevät yhteiskunnallisia ongelmia aina rasismista toksiseen miehuuteen. Rouheat kitarasoundit, likainen basso ja potkivat rummut toimivat täydellisesti tässä kontekstissa!

Ben Howard – Esmerelda

2000-luvun paras biisintekijä ja tulkitsija. Omalla kohdalla kaikista tärkein artisti.

Olavi:

PUP – Free at Last

Kunno jytäbiisi!

Kikka – Mä haluun viihdyttää

Mä haluun viihdyttää.

Luukas Oja

Valtteri Lahikainen

Ilkka:

Liam Gallagher – One of Us

Maailman ylicoolein parkaan pukeutuja teki taas loistavan pehmeän melodisen kaiholaulun Live Forever ja Noel viittauksin. Mutta toivottavasti veljekset olisi pian taas kuin ilvekset ja meillä olisi Oasis!

Nazi Death Camp – Baby I’m an Alcoholic

Oman kaveriporukan jonkun asteinen legenda! Pitäs varmaan ruveta jo maksamaan teostoja tämän biisin tuhoamisesta soundchekissä ja olutkaupassa.

FB

Insta

Spotify

Let's talk about this

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend