Kuuntelin jostain syystä vain Twin Peaksin soundtrackia kirjoittaessani esikoisteokseni, Kaikki rahasta (Gummerus 2018). lmeisesti Laura Palmer käärittynä pressuun inspiroi minua tekemään parempia ratkaisuja elämässä (rahan suhteen).

Kun kirja sitten julkaistiin, julkkareissa kuunneltiin tietenkin pelkästään rahabiisejä. Niitä löytyi yllättävän paljon! On huomionarvoista, että Suomessa rahabiisit ovat ankeita, ja päättyvät esimerkiksi laajennettuun itsemurhaan (Leevi and the Leavingsin Pimeä tie, hyvää matkaa) tai kertovat siitä, miten ihminen joutuu tarpomaan kärsimyksessä ja loskassa (Antti Tuiskun Rahan takii). Iisa taas suree, miten kaikki on liian kallista ja mihinkän ei ole varaa (Iisa S€ pyörittää.) Sen sijaan jenkeissä meininki on huomattavasti yritteliäämpää. Rihanna uhkailee, miten Bitch better have my money, ja Britney Spears kehottaa, että You better work bicth. (Raha ja bitch kuuluvat ilmeisesti myös yhteen.) Pet Shop Boyskin puhuu mahdollisuuksista (Opportunities).

Rahasta voisi kyllä tehdä enemmän kappaleita. Tuntuu, että se vaikuttaa elämään melkein yhtä paljon kuin rakkaus, josta 97 prosenttia maailman biiseistä tuntuvat kertovan.

Instagram

Let's talk about this

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend