Manifesti/o

Juulia Niiniranta – Manifesti/o

Taiteilija Stina Koistisesta on kirjoitettu monta juttua ja hän on esiintynyt televisiossa kertomassa kamppailustaan parantumattoman aivokasvaimen kanssa. Näissä tarinoissa on voimaa ja ihailen Stinaa, sekä olen hänelle kiitollinen avoimesta aiheesta puhumisesta. Silti, liian usein taka-alalle jää Stinan luovuus ja työ. Stina Koistinen on tärkeä taiteilija, joka määrittää tekemänsä musiikin taidepopiksi. Stina kertoo, että samaan genreen kuuluu mm. vuoden alussa kuollut David Bowie. Koistinen tekee päätöksiä työssään feministisistä lähtökohdista. Tämä näkyy esimerkiksi siinä että hänen uusimmassa yhtyeessä, FrankFrankFrank, kolme naista ovat päättäneet tehdä yhteistyötä vain naisten kanssa levyn tuotannosta julkaisuun asti. Stina Koistinen on julkaissut kaksi levyä yhtyeensä Color Dolorin kanssa. Tässä ensimmäisessä Manifesti/o-podcastissa Koistinen kertoo mm. unen ja tukijoukkojen tarpeesta, sairauden kokemuksien muuttamisesta biisiksi, vaikutteista, englannin kielestä ja taidepopin olemuksesta.

 

Manifesti/o

Stina Koistinen & Astrid Swan
Manifesti/o

Manifesti/o-sarjalla haluan kohdata ja nostaa esiin monenlaisia luovia ajattelijoita ja tekijöitä. Rohkaisen ihmisiä pohtimaan sitä, mitkä ovat heitä johdattavia arvoja ja mikä on osa heidän vakaumusta; mistä kenenkin henkilökohtainen manifesti koostuisi, jos sen kirjoittaisi ylös? Tämä on tärkeä kysymys juuri nyt. Voimme puolustaa ja välittää eteenpäin vain arvoja, jotka itse tiedostamme.

Color Dolor

Stina Koistinen/Color Dolor by Anna Nuotio

Linkit:

Color Dolor

FrankFrankFrank

 

Astrid Swanin aiemmat artikkelit:

https://onequartmagazine.com/2016/08/flow-festival-2016-review/

https://onequartmagazine.com/2016/07/breast-cancer/

https://onequartmagazine.com/2016/06/happened-wanted-write-lemonade/

Article was written by

  • Astrid Swan - One Quart

    I am a co-founder, editor and a writer at One Quart Magazine. I am also a songwriter and a performer. I am passionate about feminism, writing, equality, the future,...

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend