One Quart Magazine Playlist: Jezze

Tänään Jezze julkaisee uuden singlensä "Palan sust" ja One Quart esittelee hänen One Quart Magazine -soittolistan.

Tänään Jezze julkaisee uuden singlensä "Palan sust" ja One Quart esittelee hänen One Quart Magazine -soittolistan.

Lari-Aleksi Koponen

Jezze on tummanpuhuva poprap-artisti, joka kertoo kaunistelematta omasta elämästään. Isot kertosäkeet, tarinallisuus ja herkkä tulkinta ovat hänen tavaramerkkejään. Jezze kirjoittaa kaikki lyriikkansa itse ja pyrkii muun muassa nostamaan mielenterveyteen liittyviä tabuja esille. Synkkiä tekstejä tukevat tasapainottelu laulujen ja melodisten rap-osuuksien välillä, sekä artistin visuaalisuus.

Tänään Jezze julkaisee uuden singlensä “Palan sust” ja One Quart esittelee hänen One Quart Magazine -soittolistan.

One Quart Magazine Playlist: Jezze

https://open.spotify.com/playlist/2IGuV7oPTEgrq9t91vCgi0?si=a38d171bfef24345

Mac Miller – Congratulations Mac Miller on ehdottomasti tärkein artisti mulle ja ollut sitä jo noin 11 vuotta.  En osaa nimetä yhtään niin tuotteliasta tai motivoitunutta tekijää tältä maapallolta. On aivan uskomattoman inspiroivaa, kuinka paljon hän sai aikaan nuoresta iästään huolimatta. Milleriä tulee kuunneltua miltei päivittäin ja omistan kymmenen tatuointia häneen viitaten. Tämän yli-ihmisen albumit on kauniita kokonaisuuksia ja diskografia niin järkyttävän suuri, että yhden biisin valitseminen oli hankalaa.

Bring Me The Horizon – Doomed Bring Me The Horizon oli ja on yksi tärkeimmistä bändeistä tähänastiseen elämääni. Olin kova fani alaikäisenä ja ravasin heidän jokaisella Suomen keikalla. Yhtyeen ensimmäiset viisi levyä pyöri tauotta ja lienee tuolloin otin myös paljon vaikutteita heidän pukeutumisestaan ja tyylistä. Ensimmäinen keikka jonne oli mahdollista lähteä, oli myös suuri motivaattori pois osastohoidosta ja pitkään kärsityistä mielenterveysongelmista.

Nothing But Thieves – Sorry Löysin Nothing But Thievesin Hollannissa pari vuotta sitten ja oon rakastanu bändin musaa siitä lähtien. Laulaja Conor on aivan huikee käyttämään ääntään ja kaikki biisit on kirjoitettu todella hyvin. Bändi tarjoaa monipuolista musaa, vaikkakin jokainen biisi kuulostaa vain ja ainoastaan heiltä itseltään.

Tash Sultana – Can’t Buy Happiness Kuuntelen Tashia aina, kun haluun hengittää ja unohtaa kaiken mitä ympärillä tapahtuu. Oon myös ehkä hiukan kateellinen tän prodigyn taidoille. Artisti nimittäin soittaa jokaista mahdollista instrumenttia, ja tekee biisinsä itse alusta loppuun. Löydän Tashistä paljon samaa, kuin Mac Milleristä. Uskon, että sen takia alunperin olin niin vaikuttunut artistista. Kaunis matka katusoittajasta tänne asti.

Ariana Grande – God is a woman Kyseinen artisti tuskin esittelyä kaipaa. Oon tykästyny tosi kovasti Arianan tuotantoihin ja onhan hän myös yksi parhaista laulajattarista tällä hetkellä. Todella vahva hahmo ja hyvin toteutettu ura vetää myös puoleensa.

The Last Shadow Puppets – The Meeting Place  Arctic Monkeys ei oo ikinä ollu mulle iso juttu, mutta The Last Shadow Puppets tuo kaikkia niitä asioita musassa mistä tykkään. Molempia bändejä vetää sama keulahahmo, Alex Turner. Rakastan teatraalisuutta, rajojen rikkomista, vapautta tehdä asioita eri tavalla, ja näitä kaikkia The Last Shadow Puppets on.

Rich Brian – Yellow  Olin vaikuttunut tämän nuorukaisen tarinasta. Brian on Indonesiasta, opetteli puhumaan englantia Youtube-videoiden avulla, ja päätti kokeilla läpällä musan tekoa.  Onneks kokeili! Uskon, että tällä monipuolisella artistilla on vielä joskus nimensä joka paikassa. Tykkään myös todella paljon beatswicheistä ja biiteillä “leikittelystä”, Brianille niistä on tullu miltei tavaramerkki.

Spiritbox – Circle With Me Kuuntelin koko lapsuuteni pelkästään raskasta musaa, enkä edes suostunut ottamaan muuta vastaan. Liikaa kun samaa genreä luukuttaa, niin kaikki rupee kuulostamaan samalle. Metalcoren kanssa Spiritbox oli raikas tuulahdus omalla soundillaan. Bändissä hämmästyttää se, että samainen laulajatar laulaa kaikki voksut, ja tekee sen tajuttoman hyvin.

Children Of Bodom –  Are You Dead Yet? Lienee perisuomalainen oman sukupolveni artistien/bändien tarina idolisoida Bodomia ja innostua kokeilemaan soittamista ala-asteikäisenä. Näin kävi myös mulle. Bodom sai aloittamaan rumpujen soiton 9-vuotiaana ja siitä lähtien musa on ollu ehdottomasti vaikuttavin asia mun elämässä.

Finneas – American Cliché Nostalgiaa, kivoja melsuja, hyviä sanoituksia. Herra kaipaisi ehdottomasti enemmän mainintaa omiensa, sekä siskolleen Billie Eilishille tehtyjen biisien vuoksi.

Jezze online

Instagram

Spotify

Let's talk about this

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend