Manalishies

Manalishies

Paltsa-Kai Salama julkaisi vuosi sitten ensimmäisen soololevynsä Night at the Beach ja hänet tunnetaan myös Black Lizard -yhtyeen laulaja-kitaristina. Soololevyllä kuultiin suoraviivaisempaa, jopa 70-luvun country-pop-vaikutteista musiikkia, mikä oli selkeä irtiotto Black Lizardin garagepsykedeliasta.

Nyt Paltsa-Kai on koonnut ympärilleen uuden yhtyeen, joka on saanut nimekseen Manalishies. One Quart tarjoaa ennakkokuunteluun ensisinglen Blood Song.

“Tämä alkoi sooloprojektina, mutta kehittyi lopulta yhtyeeksi. Musiikillisesti Manalishies edustaa jonkinlaista psykedeelistä bluesia ja countrya, Blood Songin ollessa vahvasti psykedelian ja improvisaation puolella.”

Kokoonpanon muodostavat Salaman lisäksi Iiro Tulkki ja Antti Sauli. Nyt ensikuuntelussa olevalla Blood Song -raidalla kuullaan lisäksi saksofonisti Jussi Hurskaista.

Lähes 10-minuuttinen Blood Song on todellakin matka bluesin ja toisteisen improvisaation pimeälle puolelle. Koko kappaleen kantava bassokuvio ja kevyt, mutta määrätietoinen perkussiorytmi antavat pohjan, jonka päällä lähes kaoottinen särökitara, pintaan työntyvä laulu, koskettimet ja saksofoni liikkuvat. Kappale ei missään vaiheessa “räjähdä” perinteisessä mielessä. Sen sijaan intensiteettiä rakennetaan ja puretaan hienosti muilla keinoin, kun instrumentit ja laulu nousevat ja laskevat, tulevat pintaan ja katoavat.

Yhtye on mahdollista nähdä elävänä tänä perjantaina Helsingissä Teurastamolla Soliti Slaughterhouse -tapahtumassa.

Manalishies
Paltsa-Kai Salama: Laulu, kitara

Iiro Tulkki: Koskettimet, perkussiot
Antti Sauli: Basso
+ Jussi Hurskainen: Saksofoni

Blood Song julkaistaan 18.8.2017 levy-yhtiö Solitin kautta.
Yhtye julkaisee debyytti-EP:nsä myöhemmin tänä vuonna.

LIVE:
Pe 18.8. Helsinki, Teurastamo, Soliti Slaughterhouse

facebook.com/manalishies

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend