Flow Festival

Flow Festival

Timo Kaukolampi (FI)

Timo Kaukolampi on vaikuttanut omaan musiikinkuunteluuni erityisesti Radio Helsingissä aikoinaan pyörineen 120 minuuttia -ohjelman kautta. Sen introbiisinä pyörinyt Erkin Korayn Cemalim saattaa edelleen alkaa yhtäkkiä soida päässä. Suosittelen niin perjantain dj-settiä kuin sunnuntain uutta soololiveä.

Pe 11.8 18:00 – Backyard (dj-set)
Su 13.8 20:00 – Voimala (live)

Litku Klemetti (FI)

Innostuin Litku Klemetin ja yhtyeensä Horror ‘15 -levystä erittäin paljon, kun se ilmestyi. Tunnelmaltaan se toi jostain syystä mieleen mm. PJ Harveyn Stories from the City, Stories from the Sea -levyn. Ihanaa, kerrankin joku teki tämän tyylistä suomenkielistä musiikkia ilman suomirockin raskainta painolastia! Uudempi iskelmälevy ei tehnyt aivan yhtä suurta vaikutusta, mutta onneksi livenä kuullaan edelleen todella hienosti soitettuja versioita myös Horror ’15:n biiseistä. Ja myönnetään, uusimmalta levyltä esimerkiksi Jääkuningatar ja Lauantaitanssit ovat todella hienoja biisejä.

Pe 11.8 17:45 – Zalando Black Tent

Oranssi Pazuzu (FI)

Ystäväni sanojen mukaan Oranssi Pazuzu on “liian sakeaa festareilla kuunneltavaksi”, mutta itselleni juuri sellaista musiikkia, jonka nautin mielelläni livenä ja riittävän suurella äänenpaineella.

Pe 11.8 19:15 – Zalando Black Tent

Black Lips (US)

Ihastuin aikoinaan Black Lipsin We Did Not Know the Forest Spirit Made the Flowers Grow -levyn rosoiseen äänimaisemaan. Silloiseen korvaani soundit tuntuivat korostetun karuilta, mikä sai kiinnostumaan levystä vain enemmän. Myöhemmin tajusin että bändi on erittäin taitava kirjoittamaan tarttuvia biisejä, ja nykyään edellä mainittu levykin kuulostaa jokseenkin normaalisoundiselta garagejulkaisulta. Uusi albumi Satan’s Graffiti or God’s Art? on vielä kuuntelematta, mutta toivon bändin soittavan myös mestarillisen Arabia Mountain -levyn kappaleita.

Pe 11.8 00:00 – Zalando Black Tent

Midori Takada (JP)

Kuten monille muillekin, japanilaisen Midori Takadan Through the Looking Glass -levy tuli alun perin tutuksi Youtuben algoritmin suosittelemana. Takadan sävellyksillä on tangenttinsa esimerkiksi Steve Reichin ja Philip Glassin minimalistisissa, toisteisissa sävellyksissä. En tiedä mitä odottaa live-esitykseltä, mutta aion olla paikalla.

La 12.8 15:00 – The Other Sound

Julie Byrne (US)

Julie Byrnen kappale Prism Song flirttailee melodioillaan hienosti erään kaikkien aikojen suosikkiartistini, Vashti Bunyanin suuntaan. Pyöreä Balloon 360 Stage on täydellinen lava juuri tällaiselle musiikille.

La 12.8 15:45 – Bright Balloon 360° Stage

Angel Olsen (US)

Folkimmasta ilmaisusta suoraviivaisempiin pop-kappaleisiin kulkenut Angel Olsen on eräs kiinnostavimmista uusista lauluntekijöistä. Käynnissä olevalla kiertueella nähdyt energiset ja itsevarmat esiintymiset nostavat sunnuntain keikan odotukset korkealle.

Su 13.8 20:45 – Zalando Black Tent

 

Flow Festival Helsinki
11.–13.8.2017

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend