H2Ö TOP 7

Aki Pohjankyrön seitsemän suositusta tänään alkavalle H2Ö-festivaalille.

Aki Pohjankyrön seitsemän suositusta tänään alkavalle H2Ö-festivaalille.

Sirja Moberg, H2Ö-festivaali

Sirja Moberg, H2Ö-festivaali

KIKI PAU

PERJANTAI KLO 17.00, VEISTÄMÖ

Suomen tyylikkäintä kitaramusiikkia esittävä yhtye, jonka Sideways-festivaalin keikka kesäkuussa toi mieleen jopa Steely Danin. Hieman yli puoli tuntia kestäneeseen esiintymiseen mahtui kaksi biisiä. Yhtye nauhoittaa nyt seuraajaa 2012–2013 ilmestyneelle Pines-albumille. Bändin polveileva ja laajakatseinen musiikki toimii parhaimmillaan elävänä.

JUKKA NOUSIAINEN

PERJANTAI 20.30, MERI

Suvereeni biisinkirjoittaja ja kitaristi, joka onnistuu kuulostamaan yhtä aikaa sekä populaarimusiikin historiantunnilta että vain itseltään. Toki miehen näkee jatkuvasti keikalla muuallakin, mutta perjantaina klo 20.30 olisin mielelläni juuri Meri-lavalla seuraamassa Jukka Nousiaisen esiintymistä.

KOWA ZOO

PERJANTAI 00.00, PONTTOONI

Dynamoon tai jokirantaan kiirehtimisen sijaan kannattaa perjantain loppuillasta suunnata kuuntelemaan Helsingin eklektikon Kowa Zoon a.k.a. Samuel Merin a.k.a. Melting Heartsin dj-keikkaa.

MERRIES

LAUANTAI 15.30, GRILLI

Ovatko Merriesin kaikki jäsenet hereillä ja soittokunnossa lauantaina kello 15.30? Se selviää vain saapumalla itse paikalle seuraamaan esitystä. Yhtye julkaisi hiljattain vinyylialbumin, jolla kuuluu biisintekijä Juuso Härmän (mm. Lokit, The Flagons) powerpop-nerous ja sisarensa Milla Härmän (mm. Särkyneet, Prospero) upeat stemmamelodiat.

ITÄ-HOLLOLA INSTALLAATIO

LAUANTAI 18.30, AUTOTALLI

Uutta suomenkielistä rock-musiikkia, tai punkkia, joka onnistuu hienosti välttämään genreä usein vaivaavan pateettisuuden ja suomirock-kliseet. Sekä nauhoituksista että live-esiintymisistä välittyvä suoruus ja energia tekevät yhtyeeseen rakastumisesta helppoa.

HINDS

LAUANTAI 20.30, MERI

Punkkina ja garage-kohkaamisena markkinoitu musiikkibisneksen hypebändi osoittautuu levyltä kuunneltuna ihanaa twee-musiikkia suoltavaksi post-velvetundergoundin ja C86-bändien jälkeläiseksi. Kyllä!

SUR-RUR

LAUANTAI 21.00, VEISTÄMÖ

Sur-rur lauantai-illan huipentumana tarjonnee viime vuoden Seksihullujen tapaisen ekstaattisen kollektiivisen hurmoksen. Kuvataiteilija ja muusikko Ville Vuorenmaa (mm. Pelkkä väliviiva, Home Video) on genrensä taitavimpia sanoittajia ja bändi onnistuu luomaan yksinkertaisista aineksista tuoreelta ja ajankohtaiselta tuntuvaa musiikkia. Soittakaa LIKOAMAAN!

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend