ATK – Maksimaalinen huipputulos minimaalisin ponnistuksin

Miehet bändeistä kuten Viikate, Eläkeläiset, Stam1na, Kumikameli ja Koljosen Tiekiista perustivat etäbändin, jonka tavoitteena oli "ettei nähdä ikinä".

Miehet bändeistä kuten Viikate, Eläkeläiset, Stam1na, Kumikameli ja Koljosen Tiekiista perustivat etäbändin, jonka tavoitteena oli "ettei nähdä ikinä".

atk

ATK

Saan Facebookissa kutsun kaverini ja entisen bändikaverini Ari “Taimi” Taimisen uuden bändin ATK:n sivulle. “Joo, sika hyvä!”, ajattelen. Sivuilla lukee: “Maksimaalinen huipputulos minimaalisin ponnistuksin.” Kuulostaa reippaalta. Bändin synnyn taustalla on mm. messengerissä viestittelyä. Siispä mekin viestittelemme muutaman hetken aamutuimaan.

atk

7.6.2017  klo 7.19.  Lotta: ATK:n sivuilla lukee tämän olevan etäprojekti. Miten sellainen toimii?

Ari: Hyvin, siitäkin huolimatta että kaikki bändin välinen kommunikaatio on käyty digitaalisten viestintävälineiden avulla. Tapasin Topon (ja itseasiassa myös Ohton) ainoastaan kerran äänitysten aikana. Tiedostot liikkuu Dropboxin kautta ja jumalaton spekulointi käydään WhatsAppissa. En oo montaa hukkaraitaa äänittäny, eli lähes kaikki kotiäänitykset on käyttismatskua!

7.6.2017 klo 7.47. Lotta: Paskamyrsky on ensimmäinen makupala eli 1/23. Oletteko sopineet että 23 biisiä tehdään ja sitten… heippa!

Ari: Biisejä on itseasiassa jo enemmän, mut nämä ensimmäiset 23 sisällytetään tulevalle levylle. Homma jatkuu tod.näk. niin pitkään kuin matskua riittää. Toppo on väsymätön demontekijä!

7.6.2017 klo 7.50. Lotta: Miten kokoonpano kasattiin?

Ari: Topon kanssa puhuttiin mahdollisesta yhteistyöstä jo aikaa sitten. Toppo laitteli nipun demoja ja mä soitin kitarat. Heti alkuun tuli esille et me tarvitaan myös oikea rumpali. Kysyin Ohtoa jo ennen kuin tahtiakaan oli äänitetty. Toppo rekrys Kaikan messiin (Eläkeläiset + Stam1na) Saksan reissulla. Erinomainen valinta. Toppo sai tosin rekrypalkkioks kenkää bändistä, mut nyt se on taas takas.

7.6.2017 klo 7.57. Lotta: ATK kuulostaa tosi freesiltä, vaikka vahvoja tunnistettavia elementtejä on esim. Topon laulusaundi Kumikamelista ja Eläkeläis-vibat rumpujen ensi tahdeilla. Mitä ajattelet?

Ari: Kyllä tässä ja joissain muissakin kappaleissa on myös Kumikamelimaisuuksia. Kumikameli toimii kuitenkin omassa elegantissa kulmassaan. ATK on ehkä vielä estottomampaa kohellusta. Paskamyrsky edustaa popimpaa ja melodisempaa ATK-ilmaisua.

7.6.2017 klo 8.03. Lotta:  Aikooko etäbändi keikkailla?

Ari: Täs on nyt niin kovat ukot kehässä et tää on pakko toteuttaa elävänä oikean yleisön edessä. Erinäisiä stream yms. mahdollisuuksia on toki myös pohdittu, mutta meitä kiinnostaa enemmän steam (nousee korvista).

7.6.2017 klo 8.28. Lotta: Okei Taimi, kivaa päivää!

Ari: No, hei kato täähän oli kiva juttu!

atk

ATK:

Toppo Koponen: laulu

Ohto Pallas: rummut

Ari Taiminen: kitara

Kaikka Kangasmäki: basso

 

https://www.facebook.com/atkhoocee

https://soundcloud.com/atk-hoocee/paskamyrsky

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend