One Quart Magazine Playlist: Juhlat

Innostavista keikoistaan ja muustakin kuin romanttisesta rakkaudesta laulava Juhlat -yhtye kokosi soittolistan heitä inspiroivasta musiikista

Innostavista keikoistaan ja muustakin kuin romanttisesta rakkaudesta laulava Juhlat -yhtye kokosi soittolistan heitä inspiroivasta musiikista

Juhlat -yhtye julkaisi 22.4. singlen Kaikki on hetken sinistä.

Innostavista keikoistaan ja muustakin kuin romanttisesta rakkaudesta laulava yhtye kokosi soittolistan heitä inspiroivasta musiikista.

Ida Stenros

Kun Juhlat perustettiin reilut neljä vuotta sitten, me tehtiin yhteinen soittolista, jonka oli tarkoitus toimia referenssinä siitä millaista musaa aletaan soittaa. Ensimmäinen sille soittolistalle lisätty biisi oli The War On Drugsia, ja se bändi on siitä asti pysynyt aika tiiviisti puheissa sekä treeniksellä että studiossa. Vaikutteita on enemmän tai vähemmän suoraan haettu sekä biisinkirjoittamiseen että soundipuolelle. Kun meidän tulevan levyn pohjat oli jo äänitetty, tuottaja Matias Koskimies linkkasi Knipin uuden soololevyn saatteella ”näin sitä War On Drugsia tehään suomeksi”. Etenkin avausraita Huomasin vain sinut on kadehtittavan hienosoundinen ja tunnelmallinen.

Myös The National on alusta asti vilissyt meidän puheissa säännöllisesti. Meidän esikoisalbumista on tulossa aika haikea ja seesteinen, mutta rytmipuolella tapahtuu koko ajan aika paljon. Se on varmaan osittain peruja melko yksimielisestä Nationalin diggailusta.

Kotimaisista artisteista isoja innoittajia ovat olleet esimerkiksi Pariisin kevät ja Olavi Uusivirta, joiden omaehtoiseen ja väkevästi sanoitettuun poppiin on aina ollut ilo tulla verratuksi. Viime aikoina ollaan innostuttu fiilistelemään vuosituhannen alkupuolen suomipoppia ja niitä biisejä jotka soivat radiossa kun me oltiin ala-asteikäisiä. Sieltä on varmasti tarttunut vaikutteita, ja joku sanoikin kauniisti että Juhlat voisi olla ”seuraava Stella”.

Mikään ei toki innoita niin paljon kuin se, että ihmiset ympärillä tekevät hienoa taidetta. Pambikallion ja The Snaken kaltaisia uusia bändejä kuunnellessa on helppo todeta, että Suomi-indie on hyvissä käsissä. Meidän treenis on Vallilassa, ja naapurikämpistä kuuluu säännöllisesti esimerkiksi Antti Aution ja Rohkeiden kuvien hienoa soittoa. Käytävän toisessa päässä Pekka Nisu ja Väinö Karjalainen studiollaan äänittävät toinen toistaan kiinnostavimpia levyjä. Tällainen luova ympäristö on osoittautunut yllättävän tärkeäksi inspiraation lähteeksi.

Juhlat instagram

Juhlat Spotify

Seuraava live: Pekka Nisu + Juhlat  Korjaamo, Hki 29.4.

Let's talk about this

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend