One Quart Magazine Playlist: Tyrantti

Tyrantti on vaarallinen nahkahevitrio, joka ei leiki. Mikään muu bändi ei kehtaa kuulostaa tältä. Tänään uuden sinkun "Aja!" julkaiseva bändi koosti soittolistan, jossa bändin vaikutteet kuuluvat hyvin.

Tyrantti on vaarallinen nahkahevitrio, joka ei leiki. Mikään muu bändi ei kehtaa kuulostaa tältä. Tänään uuden sinkun "Aja!" julkaiseva bändi koosti soittolistan, jossa bändin vaikutteet kuuluvat hyvin.

Tyrantti

Joel Hautecoeur

Kesällä 2017 rajua ylinopeutta hevikansan tietoisuuteen Tulipyörä-hitillään kaahannut Tyrantti on aivan vitun vaarallinen nahkahevitrio, joka ei leiki. Tulipyörä ja myöhemmin julkaistut Kobra– ja Rikotaan äänivalli -singlet ovat pyörineet radiosoitossa, Spotifyn asiaankuuluvilla soittolistoilla ja saaneet osakseen suitsutusta musiikkimediassa. Tyrantti-yhtyeen Aja!-single on ensimmäinen julkaisu yhtyeen tekeillä olevalta toiselta albumilta ja se julkaistaan tänään 22. huhtikuuta 2020.

Aja! esittelee musiikillisia äärirajojaan kokeilevan Tyrantin, jonka soitosta huokuu kiertueiden tuoma tiukkuus, raikkaus ja nälkä uuden musiikin tekoon. Napakkaan alle kolmen minuutin mittaan kellottavassa biisissä kuuluu keikoilta tuttu armoton meininki.

Livenä Tyrantti tarjoaa äänivallin rikkovalla nopeudella kiitäviä kitarasooloja, laittoman ilmavia hyppypotkuja ja korkealla liihottavia lauluharmonioita. Varo Tyranttia!

PAHA-TAPIO:

Black Sabbath – Black Sabbath

Karanteeniaikana on hyvä palata perusasioiden äärelle. Sapatti, kahvi ja magia ovat parasta nautittuna mustana.

Ghost – Absolution

Rakkaan länsinaapurimme naamiomies ruttomaskissaan taitaa vaarallisen tarttuvien rallien säveltämisen.

Toto – Carmen

Jopas sattui! Maailman paras bändi on myös tehnyt tämän kevään teemaan sopivan levyn. Viimeistään kiipparisoolon kohdalla kehotan laittamaan turvavyöt kiinni!

HENKKA:

Scorpions – Sails of Charon

Myöhäisheränneelle Scorppari-diggarille tämä oli se biisi joka käänsi purren (hehe). Raskas iskevä biitti, raa’at riffit, sanoitusten mystiikka ja Ulin ennenkuulumattomat neoklassiset juoksutukset – mikä voisi mennä pieleen? No ei mikään. Tämän aikakauden muukin tuotanto on täynnä helmiä!

Vektor – Echoless Chamber

Dystooppiseen maailmanmenoon sopiva soundtrack virtuoosimaisilla kitaroilla ja kiljaisuilla varustettuna. Meno on nopeeta, karua ja rehellistä sekä oudolla tavalla hemmetin kaunista ja tunnelmallista. Täydellistä musiikkia ketutukseen. Tätä musiikkia voi aina kuunnella.

Pekka Pohjola – Oivallettu Matkalyhty

Jälleen kerran kevät toi progen levylautaselle. Pohjolan kolmannen levyn, Keesojen Lehdon vahva aloitusraita, joka on täynnä vekkulin kulmikkaita rytmejä ja melodioita. Upeesti tuotetun levyn (kiitos lienee osin Mike Oldfieldin) kokonaisuus on niin hyvä, että oli vaikeaa miettiä vain yhtä biisiä.

NAHKA-SAMI:

Idle Hands – Nightfall

Uuden aallon jenkkihevimetallibändit kuten Haunt ja Idle Hands juoksuttavat tuttuja tuplakitaraharmonioita, mutta kehtaavat rikkoa genrerajoja eri tavalla kuin vanhan koulun bändin. Nahka-Sami nauttii tästä. Idle Handsin Nightfall-biisin kauhuleffamaiset teemat tuntuvat sopivan tähän zombiapokalypsin odottelun aikaan hyvin.

Battle Beast – The Hero

2010-luvun Mighty Wings, eli Battle Beastin The Hero aiheuttaa välittömän tarpeen tehdä punnerruksia – ja kiskoa märkää. Tutkimusten mukaan ihmiset ovatkin lisänneet kuntoilua ja kalsarikännäämistä koronakriisin aikana.

Queensrÿche – Spreading The Disease

Hehheh, huumori on hauskaa.

Maailman paras konseptialbumi Operation: Mindcrime ja muut populaarikulttuurin salaliitto- ja dystopiakuvaukset ovat nyt (ja aina) kovassa kulutuksessa.

FB

Instagram 

Web

Let's talk about this

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend