One Quart Magazine Playlist: Mahls

Modernin elektronisen popmusiikin taituri Mahls julkaisu vastikään toisen singlensä Vaeltava haave. Hän valmistelee tällä hetkellä albumiaan "Unen sisäl uni lusidi", jonka ensimmäinen osa julkaistaan toukokuussa ja toinen syksyllä 2022.

Modernin elektronisen popmusiikin taituri Mahls julkaisu vastikään toisen singlensä Vaeltava haave. Hän valmistelee tällä hetkellä albumiaan "Unen sisäl uni lusidi", jonka ensimmäinen osa julkaistaan toukokuussa ja toinen syksyllä 2022.

Lasse Parkkila

Modernin elektronisen popmusiikin taituri Mahls julkaisi hetki sitten toisen singlensä Vaeltava haave. Hän valmistelee tällä hetkellä albumiaan “Unen sisäl uni lusidi”, jonka ensimmäinen osa julkaistaan toukokuussa ja toinen syksyllä 2022.

Mahls on sooloprojekti, jonka takana on tuottaja, musiikintekijä ja muusikko Marja Ahlsved. Muita Ahlsvedin tuotantoja ovat mm. synapop-yhtye Musta Tulevaisuus ja art pop-yhtye Arosa Ensemble.

Mahls kokosi soittolistan häntä inspiroivista kappaleista.

Musiikissa minua ylipäätään inspiroi ensisijaisesti soundi: kudoksellisuus, orgaanisten ja synteettisten asioiden summat ja äänikentät. Toisto ja pitkälle venytetty jännite kiinnostaa ja haastaa.

Jon Hopkins, 7RAYS: Welcome

Jon Hopkinsin Music for psychedelic therapy on soinut enemmän kuin mikään muu levy viime kuukausina. Ihanaa eskapismia ja erinomaista juoksumusaa pk-kauden pitkille.

I break horses: The Prophet

Löysin bändin ja biisin taannoin spottarikäyttäjän soittolistalta, jolle Mahlsin edellinen single “Setvi salaus muutu” oli lisätty. Oon löytänyt paljon itseäni ilahduttavaa uutta musaa käyttäjien soittolistoilta joille biisejäni on lisätty, sama musamaku yhdistää!

Ruissalo Amping: Aallot

Paikallanne. Valmiit. Paikallanne. Shoegaze kiinnostaa! Samuli Virtasen sooloprojekti on ihanuutta. Tää biisi tuntuu kuin makaisi keskellä kaikkeutta maailmojen matkatessa jylisten yli, ali ja läpi.

Alev Lenz: Fall into me

Katson kaikki scifi- ja fantasiasarjat ja lisäksi pelaan paljon pleikkaria. Musaa tarttuu sieltäkin matkaan, vaikka lähinnä näiden tarkoitus on nollata. Mm. Stranger Thingsin score hivelee synillaan ja fiilistelen Gustavo Santaolallan työtä Last of Us -pelisarjassa. Tämän Alev Lenzin pysäyttävän biisin kuulin Black Mirrorissa.

Esbjörn Svensson Trio: Dodge the Dodo

Esbjörn Svensson on mm. Tord Gustavsenin ohella mun pianosoundi-idoleita ja listalta muutenkin saattaa huomata, että just nyt piano “vähän” kiinnostaa. Aloitan syksyllä uuden sävellystyön johon liittyy preparoitu flyygeli ja elektroniikkaa joten musa luureissa on sen mukaista.

Kuopus: Olen ollut tässä

Elias Riipisen tuotanto ja Pietu Wikströmin lyriikka. Luottamus, kuritus + pus -levy on mieletön. Räpätä todellakin voi toisin. Oon tän levyn olemassaolosta jatkuvasti onnellinen.

Emilie Nicolas: Melancholia

Eivind Helgerød tuottaa ja soittaa paljon ihanaa norjalaista popmusaa. Hän on myös ihan mieletön rumpali. Helgerødin kautta löysin Emilie Nicolasin musan. Hänet haluan nähdä livenä ensitilassa!

Eva Dahlgren, Anders Hillborg, Esa-Pekka Salonen: När en röd ros slår ut doftar hela skogen

Biisi, jonka ottaisin mukaan autiolle saarelle.

Ásgeir: Heimförin

Ásgeirin pehmeään ääneen jään vetelehtimään säännöllisesti melankoliakaipuissani. Hänen islanninkielinen tuotantonsa kolahtaa jotenkin vielä kovemmin kuin englanninkielinen, vaikka hienoja biisejä molemmista löytyy. Toinen silkkiäänisuosikkini on norjalainen (ylläri) Tomas Dybdahl.

Fay Wildhagen: Lionheart

Luin joskus jostain, että kuulemma 7% koko maailman väestöstä osaa soittaa kitaraa. En tiedä pitääkö paikkaansa, mut mäkin haluaisin hirveesti osata. Toistaiseksi pistelee vaan hitosti sormiin. Rakastan tän biisin energiaa ja Wildhagenin kitaransoittoa ja originellia laulusoundia. Ei varmaan tarvi arvata mistä maasta hän on kotoisin.

 

Mahls instagram

Let's talk about this

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend