One Quart Magazine Playlist: Elmeri

Maaliskuussa debyyttialbuminsa julkaissut Elmeri kasasi Elmerin Erikoiset -soittolistan One Quart Magazinelle.

Maaliskuussa debyyttialbuminsa julkaissut Elmeri kasasi Elmerin Erikoiset -soittolistan One Quart Magazinelle.

Venla Shalin

Elmerin debyyttialbumin “Sumuisessa seurassa” julkaisu oli hänen elämänmittainen haaveensa. Albumin punaisena lankana on ikävä jonnekin menneeseen, mihin pääsee vain laulujen kautta takaisin. “Tää levy on jotenki semmonen yhteys omaan lapsuuteen ja nuoruuteen. Veikkaan, että varsinkin moni ysärillä syntynyt ja hikisellä treenikämpällä kasvanut pystyy samaistumaan tähän meininkiin. Tai ihan kuka vaan, etenkin jos on elämässään ehkä sellaisessa taitekohdassa, jonkinlaisen aikuistumisen kynnyksellä, mitä se sit ikinä tarkoittaakaan kenenkin kohdalla.” Elmeri kertoo albumistaan.

Elmerin Erikoiset -soittolista:

1. Slowdive – Alison
Tää on mun semmonen viipyily- ja kaipailubiisi ja tietysti klassikko myös. Vie aina jonnekin teini-iän
sumuisiin bileisiin. Ehkä mun levylläkin on ihan inasen verran tämmöistä tunnelmaa.

2. Tehosekoitin – Syntynyt Köyhänä
Lapsena isoveli (Elmerin livebändin kitaristi Niilo) sai vanhemmilta hienot stereot ja tehiksen ”Köyhät Syntiset” CD:n. Siinä sitten tutustuin rokkiin ja varsinkin tämä kyseinen biisi kolahti jotenkin ihan hulluna. Ehkä lama-ajalla syntynyt lapsi jollain tasolla ymmärsi kappaleen sanomaa tai sitten rokki
vaan vei mennessään.

3. Pekka Streng & Tasavallan Presidentti – Takaisin Virtaan
Iso inspiraatio!

“Takaisin virtaan, kohoaa siivilleen

Yön tumma lintu lentää aikaan menneeseen

Kirjavaan saattoon päivien, jolloin

Syyt nykyisyyteen huomaan itseni valinneen”

4. HammerFall – Hearts on Fire
Täydellinen riffi ja kertsi. Ja kova soolo. Albumi ”Crimson Thunder” oli myös mun ekoja cd-levyjä. Kannessa joku eeppinen temppeliritari taistelee LOTRin Balrogilta näyttävän demonisoturin kanssa.

5. Mac DeMarco – My Kind of Woman
Oikeastaan tutustuin kyseisen artistin musaan tuottaja Matias Kiiverin kautta. Macin musassa kuuluu persoonallisuus ja semmonen veikeä “lofi” -ote tekemiseen. Tykkään ja samaistun.

6. John Fahey – Red Pony
Fahey oli tosi originaali tyyppi ja hänen soittonsa jotenkin transsinomaista ja virtaavaa, kuljettaa jonnekin ihan uusiin tiloihin ja keloihin. Kuuntelen lenkkeillessä usein Faheyta ja tulee sellanen fiilis, kuin olisin jossain salaperäisessä kanjonissa tai mystisellä suolla juoksemassa.

Sumuisessa seurassa  kansi

7. John Lennon – Mother
Motherissa on jotain semmosta suoraa ja kipeää joka isketään päin pläsiä ja se tuntuu. Tykkään myös tän biisin tuotannosta aivan hulluna.

8. Oasis – Live forever
Tässä tiivistyy rockmusiikissa esiintyvä kuolemattomuuden tavoittelu ja toisaalta siihen liittyvä tietynlainen eskapismi. Lukioikäisenä ihailin Gallagherin veljeksiä suunnattomasti. Välillä on hauska palata niihin fiiliksiin.

9. Carola – Blott en dag
Rakastan leffoja ja kuulin Carolan version tästä virrestä eteläkorealaisen elokuvan lopussa! Kyseessä oli Kim Ki-Dukin ”Bad Guy” vuodelta 2001. Tuli kyllä isot kylmikset. Biisi toimi varsinkin kyseisen elokuvan kontekstissa täydellisesti ja onhan tuo nyt muutenkin upea tulkinta ja sovitus.

10. Maija Kaunismaa – I Am a Tree
Ajattelen tän olevan luontosuhteen kuvaamista zen-buddhalaisen filosofian kautta. Tosi terapeuttista tällaisina aikoina, kun luonto on jotain meistä erillistä, jonne mennään ja josta otetaan.

11. Runaway Droid, C Z A R I N A – Maria
Synthwave -versio rock-klassikosta, voiko olla parempaa! Alkuperäinen on tietysti aivan mahtava, mutta oon nyt viime aikoina luukuttanut tätä versiota ihan huolella.

Elmeri online

Facebook

Instagram

Let's talk about this

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend