One Quart Magazine Playlist: Eetu Riikonen

Esikoisalbumiaan parhaillaan tekevä Eetu Riikonen laati One Quartille soittolistan isoimmista musiikillisista esikuvistaan.

Esikoisalbumiaan parhaillaan tekevä Eetu Riikonen laati One Quartille soittolistan isoimmista musiikillisista esikuvistaan.

Tiia Hyyryläinen

Eetu Riikonen viitoittaa tietä kohti rock-musiikin kauan kaivattua sukupolvenvaihdosta. Artisti yhtyeineen tarjoilee kappaleita, jotka tuntuvat olleen elämässämme aina.

Riikosen musiikki maalaa vahvalla lyyrisellä otteella maisemia ihmisen matkan varrelta tehden jokaisesta hetkestä ja tunteesta arvokkaan. Nuoren artistin tuotannossa kappaleet ovat maailmoja, joissa arkisimmatkin tunnetilat voivat työntää meidät alas sen laidalta. Eteeristä lyriikkaa tukee yhtyeen sointi, joka on luotu ylittämään sukupolvien rajoja, kumartaen sekä iskelmän että klassisen rockin ja grungen suuntaan.

One Quart Magazine Playlist: Eetu Riikonen

“Tehdessäni omaa musaa koitan aina saada aikaan kappaleen, joka aiheuttaa mahdollisimman suuren tunteen itsessäni. Tuo tarve pohjautuu siihen, että jotkut kappaleet elämäni aikana ovat aiheuttaneet maailmaa suuremman fiiliksen, joka jää usein kiehtomaan mua vuosikausiksi. Ne biisit on mulle isoimpia musiikillisia esimerkkejä. Niitä on useita kymmeniä ja avaan seuraavaksi pienen osan Spotify-listan muodossa.”

Topi Sorsakoski & Agents‘Vihreät niityt’ Biisi, joka suurin piirtein määrittelee nostalgia-termin. Onnistun usein vahingossa kääntämään kappaleiden merkitykset jotenkin kuolemaan liittyväksi. Tämän biisin kummittelevan riffin ja usvaisen tekstin kanssa se onnistui vähän liiankin hyvin!

Chris Cornell‘Seasons’ Tämä biisi aikanaan sinetöi mun rakkauden suosikkibändejäni (Pearl Jam & Soundgarden) kohtaan. Chrisin kitara ja ääni tässä biisissä maalaa edelleen maiseman niille kaikille traagisille kohtaloille, joita tuon skenen muusikot kokivat. Biisi on kasvanut mulle vielä isommaksi Chrisin kuoleman myötä.

Loreen‘Euphoria’ En ole itse mikään Euroviisu-fani, eikä tämä biisi olisi sinne edes kuulunutkaan. Muistan tämän olleen niin iso ennakkosuosikki, että muut kilpailijat eivät enää edes yrittäneet. Huikean biisin elämää suurempaa fiilistä vain buustaa se, kun artisti hyppää euroviisufinaaleissa lavalle ja hymyilee kuin jo tietäisi että voittaa koko paskan. Näin tehdään poppia!

Tiia Hyyryläinen

Leprous – ‘Alleviate’ Tässä biisissä on aidosti maailmanlopun fiilistä ja se näkyy myös tekstissä. Siihen päälle se, miten koko homma kasvaa musiikillisesti haikeasta yksinäisyydestä siihen että kaikki Norjan vuoret räjähtää… Paras hevibändi Architectsin rinnalla.

Luukas Oja – ‘Ei on ei’ Täydellisesti rakennettu ihon alle menevä teksti yhdistettynä hullun tykkiin bändiin. Jos tämä biisi ei aiheuta minkäänlaista tunnereaktiota, kantsii vähän miettiä.

Bruce Springsteen – ‘There goes my miracle’ Bruce hoitaa kaikki haavat.

Halsey – ‘Graveyard’ Parastunnelmaisin poppibiisi ikinä. En vieläkään tiedä tarkalleen mikä se tunne oli, jonka sain Halseyn Jäähalli-keikalla tämän biisin soidessa mutta aion vielä ottaa selvää. Jos törmäät muhun kadulla, kuuntelen todennäköisesti tätä tai Blinding Lightsia.

Kaoma –  ‘Lambada’ Ensimmäisiä biisejä, joita olen eläissäni kuullut. Legendaarinen melodia aiheuttaa kylmät väreet joka kerta. Mökkimatkat Fiat 600-autolla ja kesäillat parhaiden ystävien kanssa.

Eetu Riikonen online

Instagram

Facebook

Let's talk about this

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend