Kanerva – Joutomaat

Tänään voit napata kuunteluun Kanervan uutuussinglen Joutomaat. Toimituksemme kyseli minkälaisia tunteita lähestyvä albumijulkaisu herättää.

Tänään voit napata kuunteluun Kanervan uutuussinglen Joutomaat. Toimituksemme kyseli minkälaisia tunteita lähestyvä albumijulkaisu herättää.

Paula Virta

One Quart: Joutomaat-singlessä on lause: “Vallataan toisistamme Joutomaat”. Se on tosi hyvin sanottu! Onko sulla joku tietty tapa kirjoittaa biisejä?

Kanerva: Saatan aika usein nykyään saada päähän jonkun melodian tai riffin, jonka sitten haen sointuineen kitaralla tai pianolla. Sitten alan hakea sanoituksen maisemaa ja aihetta. Joutomaiden kertsi oli alunperin ihan toinen ja tuo syntyi vasta kun se eka oli tullut tuottaja Hannu Pikkaraiselta bumerangina takaisin. Tekstin työstö on ihan parasta, kun joku tiukka hahmo on sparraamassa.

OQ: Esikoisalbumisi “Paritanssi” julkaistaan maaliskuun alussa. Miltä se tuntuu?

K: Tuntuu tosi hienolta tietenkin. Levyä tehtiin rauhassa, jossain vaiheessa biisit ja tunnelmat alkoi loksahdella paikoilleen ja oon aidosti ylpeä ja onnellinen lopputuloksesta. Toki julkaisu on myös jännittävää, mutta päällimmäisenä on onni.

OQ: Joutomaat käsittelee pitkää parisuhdetta. Onko albumin biisien tarinat itsekoettuja?

K:  Kyllä kaikki on itsekoettua. Onhan elämässä tullut elettyä kaikenlaisia vaiheita, joten matskua löytyy. Varmaan aihe on suurimmalle osalle tuttu. Teen biisejä siitä minkä tunnen, mutta mikään avoin päiväkirja levy ei ole.

OQ: Mitä toivot albumijulkaisun tuovan tullessaan?

K: Toivon tietysti, että levy löydetään. Odotan että pääsen levyn myötä soittamaan biisejä livenä, ja saan musalle uusia kuulijoita. Keikkakevät näyttääkin jo mukavalta! Toivon että ihmiset uppoutuu levyn kaareen ja että se resonoi jengiin.

Kanerva Facebook

Kanerva Instagram

Kanerva keikat

Texicalli Records

 

 

 

 

 

Let's talk about this

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend