Vuosi 2017 Sohvaperunana

Sohvaperunoista tuttu One Quart-aktiivi Pinja Niemi vinkkaa meille vuoden 2017 lemppari TV-ohjelmansa

Sohvaperunoista tuttu One Quart-aktiivi Pinja Niemi vinkkaa meille vuoden 2017 lemppari TV-ohjelmansa

Sohvaperuna

Pahvifiguurit, WTF?!?

Olen aina katsonut paljon telkkaria, mutta tänä vuonna tv:n katselu nappasi vielä erikoisemman aseman elämässäni, kun minut ja ystäväni Sanna valittiin Yle TV2 Sohvaperunat-ohjelman kolmannelle kaudelle. Sohvaperunoiden vuoksi en ehkä ole katsonut sen enempää telkkaria kuin aiemmin, mutta paljon monipuolisemmin. Vuonna 2017 Sohvaperunoita tuli kaksi kautta ja katsoimme sinä aikana melko täydellisen kattauksen suomalaisesta tv-tarjonnasta. Suurinta osaa niitä ohjelmia en olisi itse vapaaehtoisesti katsonut, eikä yksikään tällainen ohjelma voittanut minua puolelleen. Toinen erikoisuus tämän vuoden tv:n katselussani oli HBO Nordicin tilaaminen. Tässä siis pikainen katsaus ohjelmiin, joita olen katsonut tänä vuonna ihan vaan omaksi ilokseni.

Perinteinen TV

Iholla – Sosiaalipornoa tarjoiltuna juuri oikeassa formaatissa ja sopivassa määrin.

Vera Stanhope (Vera) – Brittiläiset poliisisarjat toimii aina vaan. Alaiset kutsuvat Veraa mam’iksi ja Vera kutsuu kaikkia pet’iksi. Ihanaa.

Nousuvesi (Springfloden)– Myös ruotsalaisia poliisisarjoja voin katsoa, toisin kuin suomalaisia. Tässä oli herkullisia hahmoja ja kuumottavaa meininkiä.

Top Chef USA – Paras kokkiohjelma ikinä. Mahtis-tuomarit, upeita ruokia ja universumin ihanin nainen Padma Lakshmi.

Rillit huurussa (Big Bang Theory) – Ohjelman täynnä täydellisiä hahmoja, Sheldon tietenkin paras.

Remontilla rahoiksi (The Block) – Australialainen remppaohjelma, jossa tehdään isolla rahalla hullulla aikataululla kreisejä lukaaleja. Sisältää myös hieman juonittelua.

Master Chef Australia – Paras versio Master Chefistä. Ihana kannustava tunnelma ja huipputuomarit. Aivan käsittämättömiä ruoka-annoksia.

Hannibal – Ajattelin että tämä ois liian raaka mulle, mutta olikin sopivan jännittävä (toki myös verinen) ja sekopäinen. Mads Mikkelsenin tyyli, uuuh!

Firmat kuntoon (The Profit) – Ravintola ja hotellit laitetaan kuntoon Gordonin kanssa, mutta Marcus Lemonis pistää yritykset kuntoon. Kivan realistinen amerikkalaiseksi tosi-tv:ksi.

Catastrophe – Mahtava käsikirjoitus ja hyvät näyttelijät. Ihanan paljon kiroilua.

HBO Nordic

Girls – Välillä vihasin ja välillä rakastin. Viimeiset jaksot olivat pettymys.

How to Make it in America – Paras tunnaribiisi ever ja Brooklyn toimii tietenkin aina. Lopetettiin ikävästi kahden tuotantokauden jälkeen.

The Office (US) – Ehkä jopa parempi kuin brittiversio, koska sivuhahmot ovat erikoisempia. Michael Scott ja Dwight seikkailevat ja sekoilevat.

Parks and Recreation – The Officen jalanjäljissä tehty pseudodokkari, täynnä hulvattomia hahmoja. Ron Swanson <3.

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst – Täydellinen cliffhanger-loppu täysin uskomattomaan tarinaan.

The Night of – Tän vuoden yllättäjä. Tätä voi katsoa myös vain John Turturron hahmon takia.

Big Little Lies – Pakotin itseni katsomaan tämän ekan tuotantokauden kokonaan, koska olihan se pakko varmistaa kuka murhasi ja kenet. Enkä tykännyt yhtään. Vihasin varsinkin sitä 8-vuotiasta musiikkipäällikköä.

The Handmaid’s Tale – Jaksoin ehkä puoleen väliin, mut sit en vaan pystynyt katsomaan enempää. Liian harmaata ja masentavaa.

True Detective – Ykköskausi ihan paras, viimeistä jaksoa lukuun ottamatta, kakkoskausi ei niinkään.

Fargo – Ehdottomasti tämän vuoden paras tv-kokemus! Kaikki kolme kautta aivan huippuja, täydellisesti Coenin veljesten luomaa tunnelmaa mukaillen. Tätä olen hehkuttanut kaikille.

Bonari ”Nämä toimii aina”

Hääohjelmat, sarjamurhaajadokumentit, MTV:n Teen Mom -ohjelmat sekä ikiklassikot Seinfeld, sunnuntain Simpsons-putki ja South Park.

Sohvaperunat Yle Areenassa

Sanna ja Pinja Instagram

 

Let's talk about this

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend