Okko Oinonen

Kymmenisen vuotta sitten Tanskassa Iris Olsson päätyi bileisiin, jossa näytettiin Youtube-videoita valkokankaalta. Tuntui upealta, että niinkin pienellä asialla saatiin kollektiivisesti ihmiset nauramaan, hän kertoo. Kokemus oli erittäin vakuuttava, joten Iris päätti järjestää Suomessa jotain vastaavaa. Syntyi ajatus tapahtumasta, jossa ihmiset kilpailevat siitä, kuka on löytänyt parhaimman videon Youtubesta.

Tänä vuonna tapahtuma juhlii jo viidettä vuottaan!

Legendaarisista muistoista kysyttäessä Olsson mainitsee tapahtuman ensimmäisenä vuonna sattuneen tapauksen, jolloin netti ei riittänyt videoiden pyörittämiseen. Jotta videot saatiin toimimaan, yleisö (noin parisen sataa ihmistä) laittoi kännykkänsä lentokonetilaan vapauttaakseen kaistaa. He siis asettivat itsensä täysin tavoittamattomiksi tapahtuman tähden. Joka kerta vaikuttavinta on kuitenkin se, kuinka paljon ihmisiä tapahtumaan löytää, Olsson lisää.

Varsinkin tässä haastavassa maailman tilassa kulminoituu ilon ja kollektiivisen naurun tärkeys. Olsson järjestää tapahtumaa ystäviensä avulla ja nollabudjetilla. Paras palkinto on se, kun iltojen jälkeen ymmärtää miten monta ihmistä on saanut kokoontumaan yhteisen naurun äärelle.

Iris Olsson tunnetaan kilpailun ohella tv- ja elokuvaohjaajana, DocPoint festivaalin taiteellisena johtajana, juontajana ja kirjoittajana.

 

Tapahtumatiedot:
Youtube Contest SM-kisat järjestetään Taiteiden yönä 24.8. klo 21-23 B-Smokeryssä, Teurastamolla.

Taiteiden yö – Helsingin juhlaviikot

Article was written by

We use cookies on this website to make your browsing experience better. By using the site you agree to our use of cookies.

I understand and accept this.

Send this to a friend